Cool Earth is supporting rainforest communities in the fight against coronavirus. Find out more.

1000 km te paard voor Cool Earth

Fundraising Goal

500.00

187

37% of Goal

De Mongol Derby is wereld's langste paardenrace over 1000 km (Guinessbook of records). De rit gaat over de Mongoolse steppe op semi-wilde paarden en is gebaseerd op het Genghis Khan postsysteem uit 1200.

Read More

Donate to this campaign

Share this Campaign

Op 7 augustus 2019 sta ik aan de start van de Mongol Derby.

De Mongol Derby is wereld's langste paardenrace over 1000 km (Guinessbook of records). De rit gaat over de Mongoolse steppe op semi-wilde paarden en is gebaseerd op het Genghis Khan postsysteem uit 1200. Hierbij rijden de ruiters een etappe van 40 km en wisselen dan van paard. De paarden staan onder een controle van de dierenarts en dienen fit bij het station aan te komen. Lokale herders stellen hun paard beschikbaar en krijgen hiervoor een vergoeding.

De 1000 km dient binnen 10 dagen volbracht te worden, dat betekent dat een ruiter minimaal 100 km per dag moet afleggen. Er zijn geen routes aangegeven en er wordt gereden op GPS. De weersomstandigheden en onbekendheid van het land zorgen ervoor dat ruiters tot het uiterste moeten gaan om deze race te volbrengen.

Naast de eer, voldoening en uitdaging om de finish te behalen is er niks te winnen. Iedere ruiter rijdt voor een goed doel. Mijn goede doel zijn Stichting Ambulancewens (Nationaal) en Cool Earth (Internationaal). Cool Earth zet zich in om ontbossing tegen te gaan en zo klimaatverandering tot een halt te roepen. Hierbij worden lokale gemeenschappen betrokken, zodat zij uitzicht hebben op een beter leven.

De komende maanden kunt u op mijn website http://mongolderby2019.com lezen hoe de voorbereiding op deze loodzware race verloopt. Motiveer mij om te doneren en volg in augustus live! de Mongol Derby online.

Met hartelijke groet,

Esther Leenen, Deelnemer Mongol Derby 2019

Video

© Cool Earth 2020 | Site by Venn Creative